• Angelus fest : 03/06/2023

Partneri       Kapely       Novinky

Na breznianskom Angelus Spring MetalStorme vystúpili 4 výborné kapely a vyzbierali sme 940€ pre školu vo Valaskej

Máme za sebou – pod hlavičkou „Angelus“ v poradí jedenásty – benefičný koncert „Angelus Spring MetalStorm 2024“ - 91 platiacim fanúšikom sa v breznianskom Diverso Industrial Bare predstavilo kvarteto kapiel a vyzbierali sme 940€ (v sume je okrem zaplateného vstupného aj výťažok z predaja vratných pohárov a tričiek s logom „Angelus“) pre Odborné učilište internátne vo Valaskej. Vďaka výbornej spolupráci s majiteľom a zamestnancami Diversa, ktorí zabezpečili ozvučenie a osvetlenie koncertu, ako aj občerstvenie pre kapely, boli naše náklady minimálne – len 180€ (táto suma zahŕňa náklady na preplatenie "cesťákov" kapiel, zapožičanie „pódiovky“ a nákup pások na ruky). Matematický prepočet hovorí, že za každé 1€, ktoré sme dostali vo forme grantov alebo darov, sme vyzbierali 5,22€ na dobrú vec! Skvelé, ďakujeme! :-)

 

Ako prvá sa o 19:30 fanúšikom (neplánovane) predstavila punková kapela TO PUNKY, ktorá na poslednú chvíľu zaskočila za kapelu MARTUROS (tá musela zo zdravotných dôvodov svoje vystúpenie zrušiť). „Topánky“ dostali svojou energickou muzikou okamžite do varu približne 50 fanúšikov, ktorí prišli na koncert hneď od začiatku. Skákalo a tancovalo sa a je super, že to tak zostalo až do konca koncertu (viď videá na našom FB).

 

Následne došlo na pódiu len k drobným personálnym zmenám, keďže nasledovala kapela HADONOS, v ktorej pôsobia viacerí členovia TO PUNKY. Energia a zábava zostali, len namiesto punku sa ľudia bavili na skladbách v štýle „grunge“, s citeľnými vplyvmi legiend ako ALICE IN CHAINS či NIRVANA. Spokojní boli fanúšikovi aj kapela, ktorá po koncerte na svojom FB profile uviedla: „Fantastická akcia, ľudia neskutoční ste boli, ďakujeme vám všetkým za skvelú akciu!“.

 

Foto: Peťo Javorský

 

V tradícii „čo kapela, to iný žáner“ pokračovala kapela, ktorá sa drží zásady „čo rok, to nový album“ - Zvolenčania DEMONIC-EYED. Na ich scrap/thrash metale vznikla pod pódiom najväčšia „mela“, chalani zahrali osvedčené staršie hitovky ako „Ohňooký“ či „Ty alebo ja“, skvelú „klipovku“ „Inkvizícia“, ale aj úplne nové skladby. „DOLE KLOBÚKOM BREZNO!!!! Samozrejme aj za atmosféru na koncerte, ale hlavne za 940€ na pomoc pre miestnu školu, ktoré sa vyzbierali od vás všetkých, ktorí ste prišli na koncert do Diverso Industrial bar... MÁ TO ZMYSEL!“, objavilo sa deň po koncerte na soc. sieťach kapely.

 

Záver patril heavy/power metalu v podaní Banskobystričanov BROKEN RAIN, skúsení muzikanti pripravujú svoj druhý album, ich sobotňajší set pozostával najmä zo skladieb z debutu „Here Comes The Pain“ a na záver pridali aj 2 „covery“ od legendárnych ACCEPT a MOTORHEAD.

 

Všetky 4 kapely zahrali výborne. Ďakujeme za ich ochotu podporiť svojím vystúpením náš benefičný koncert - všetky kapely vystúpili bez nároku na honorár, len za preplatenie cestovných nákladov. 

Tesne po polnoci sa skočil prvý „angelusácky“ koncert v tomto roku a súčasne naša prvá „lastovička“ v Brezne. Keďže všetko dopadlo k spokojnosti všetkých zúčastnených (vážime si najmä pozitívne reakcie a povzbudenia od fanúšikov – motivuje nás to do ďalšej práce a k organizovaniu ďalších benefičných koncertov), sme presvedčení o tom, že sa v Diverse opäť najneskôr o rok stretneme pri ďalšom koncerte, kde spolu zas spojíme príjemné s užitočným!

 

Ďakujeme za podporu a tešíme sa na vás 6.4.2024 v Pivárni Žiarčan (Žiar nad Hronom) na akcii s názvom „Angelus – koncert pre Mareka“!

 

Organizátori benefičných koncertov „Angelus“